Soțul Laurei Vicol, acuzat în celenbrul dosar Nordis, a fost dat în judecată de o companie din Germania, fiindcă nu a plătit pentru serviciile prestate de acesta.
Vladimir Ciorbă, soțul fostei deputate PSD Laura Vicol, a fost dat în judecată de Zublin România, companie înființată în urmă cu peste 120 de ani în Germania. Conform datelor oficiale, Zublin activează în domeniul lucrărilor speciale de fundații, ceea ce sugerează că banii datorați de Ciorbă ar fi pentru lucrările efectuate în șantierele Nordis.

Procesul a fost deschis ieri, însă, cum Vladimir Ciorbă are probleme din cauza dosarului Nordis, iar averea acestuia ar putea fi sechestrată, compania Zublin și-ar putea recupera paguba abia peste câțiva ani.

În urmă cu o lună, Laura Vicol, Vladimir Ciorbă și frații Poștoacă au fost arestați preventiv, în celebrul scandal Nordis. După câteva zile, însă, Curtea Supremă a anulat mandatele de arestare. Laura Vicol nu a primit nici măcar control judiciar. În schimb, această măsură a fost dispusă în cazul soțului ei și a fraților Poștoacă.

Cât se află sub control judiciar, Vladimir Ciorbă şi fraţii Poştoacă au mai multe interdicţii, printre care să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar şi să poarte permanent un dispozitiv electronic de supraveghere.
Cum i-au surprins paparazzii DNAmedia.ro pe Vladimir Ciorbă și unul dintre frații Poștoacă:
„Zublin România, unul dintre liderii în domeniul lucrărilor speciale de fundații din România, a fost prezent pe piața românească încă din anul 2000. Compania noastră beneficiază de know-how-ul a peste 120 de ani în domeniul lucrărilor speciale de fundații al Zublin Spezialtiefbau GmbH Germania, care ne permite să fim promotor al unora dintre cele mai noi tehnologii și echipamente din acest domeniu. Lucrările de fundații speciale, cerute de soluțiile solicitate în proiectele de execuție, au fost rezolvate de inginerii din firma Zublin România reușindu-se când a fost posibil şi optimizarea acestora. Compania noastră deține câteva brevete naționale, cum ar fi microelemente de calcar și jet-grouting.
Cu peste 100 de angajați, am reușit să devenim o echipă de specialiști, să mobilizăm creativitatea și dedicarea pentru a lucra și a finaliza unele dintre cele mai complexe proiecte din domeniul lucrărilor speciale de fundații din țara noastră”, se menționează pe site-ul oficial al companiei care l-a dat în judecată pe Vladimir Ciorbă.