Emoții mari, în dosarul rămas „neoptimizat” de generalii Serviciului Român de Informații: Marina Pandarof, alias „Blonda lui Coldea”, liderul PSD Marius Cătălin Ușurelu și complicele lor află, peste două săptămâni, ce se întâmplă cu dosarul traficului de droguri.
Cei trei au fost trimiși în judecată de DIICOT, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc, iar instanța va stabili pe 6 decembrie dacă probele au fost administrate legal și dacă procesul poate începe. Deși era vorba de un flagrant, DIICOT a anchetat dosarul timp de doi ani și jumătate și a decis să îl trimită instanței abia după ce presa a dezvăluit că „Blonda lui Coldea” era acuzată de trafic de droguri, iar procurorii ar fi tergiversat ancheta.
Vara aceasta, la doi ani și jumătate de la flagrant, în plin scandal al generalilor SRI, DIICOT a decis să îi trimită în judecată pe cei trei.
„Prin rechizitoriul din data de 31 iulie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura centrală, Secția de combatere a traficului de droguri au dispus trimiterea în judecată a 3 inculpați cercetați în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor trafic de droguri de mare risc, deţinere ilegală de droguri de mare risc în vederea consumului propriu șI cumpărare de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.
Marius Cătălin Ușurelu (fost președinte PSD Scornicești și director al companiei de apă din Slatina)
Din materialul probator administrat a rezultat că la data de 23.02.2022, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant, pe o stradă din sectorul 1 al municipiului București, în timp ce deținea în autoturismul pe care-l conducea, cantitate de 2,38 grame cocaină, ambalată în trei punguțe. Drogul de mare risc descoperit asupra acestuia a fost preluat de la o inculpată în cauză, în baza unei înțelegeri prealabile, în scopul transportului către cumpărătorul final, un alt inculpat, care a și efectuat plata.
De asemenea, cercetările efectuate au mai relevat că la data de 06.10.2022, inculpata a deținut în locuința sa, pentru consum propriu, cantitățile de 0,31 grame cocaină și 0,57 grame cocaină în amestec cu alpha-PHIP, cofeină, fenacetină și benzocaină (droguri de mare risc).
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, precizau procurorii, cu privire la flagrantul din 2022.