Poliția și Parchetul din Prahova, instituții acuzate că ar fi contribuit la comiterea asasinatelor în stil mafiot de luna trecută, de la Urziceni, îi încurajează pe membrii clanurilor violente să comită noi infracțiuni. Cum? Arată, public, faptul că infracțiunile comise de aceștia nu sunt pedepsite. De ce au ales „oamenii legii” să îi protejeze, tacit, pe membrii clanurilor? Nu se știe!

O infracțiune comisă în 2023 de membrul unui clan din Ploiești este „cercetată” de Poliție și Parchet și la această oră. Adică azi, 10 martie 2025. Cel puțin, asta susțin procurorii, în documentele oficiale.
Asta, deși faptele sunt foarte clare: flagrant, dovezi, martori. Video. Pe lângă faptul că polițiștii și procurorii par că îl protejează, fățiș, pe autorul infracțiunilor, care nici după atâta timp nu a fost trimis în judecată, „oamenii legii” sunt acuzați de abuz în serviciu de victimă, întrucât aceasta nu poate obține despăgubiri pentru mașina distrusă, din cauza anchetatorilor care tergiversează ancheta, în favoarea infractorului.
Sperând, probabil, că fapta se va prescrie, iar acesta va scăpa definitiv, ca și alți infractori.
Polițiștii și procurorii din Prahova au fost luna trecută în centrul unui scandal de proporții, fiind acuzați că au încurajat membrii unor clanuri interlope să comită asasinatele de la Urziceni. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, evitându-se, astfel, ca dosarul să ajungă pe mâna anchetatorilor din Prahova. „Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București efectuează urmărirea penală în dosarul penal nr. 10/175/P/2025 față de 16 inculpați și 9 suspecți, persoane fizice, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de omor calificat (…), tulburarea ordinii și liniștii publice (….), nerespectarea regimului armelor și al munițiilor (…), uz de armă fără drept (…), tentativă de omor calificat (…).

În fapt, la 08.02.2025, în jurul orei 17.00, pe fondul unei stări tensionate preexistente între membrii a două familii din județul Prahova, respectiv județul Ialomița, cele două grupuri (respectiv aproximativ 50 de membri ai celor două familii) a început o încăierare pe străzile municipiului Urziceni, fiind folosite, de către aceștia, fără drept, arme de foc cât și diverse obiecte contondente, ocazie cu care au fost executate mai multe focuri de armă, fapt ce a condus la decesul a 2 persoane, dar și rănirea altora”, a informat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.
Criminalii anunțaseră că vor comite faptele sângeroase, însă polițiștii și procurorii din Prahova nu au făcut nimic pentru a le preveni.
Revenind la dosarul din 2023, „investigat” și la această oră de Poliția și Parchetul din județul Prahova, DNAmedia.ro dezvăluia, în urmă cu doi ani că Nicușor Jarcău, membru al unui clan din Ploiești, a distrus autoturismul unui șofer care intervenise în favoarea unor pensionari.
Conform victimei agresiunii, totul s-a petrecut în centrul municipiului Ploiești, unde Nicușor Jarcău se pregătea să tâlhărească niște pensionari care ieșiseră la plimbare, prin parc.
„După ce pensionarii au parcat mașina cu care veniseră, individul s-a ascuns după un panou publicitar și îi urmărea, de parcă se pregătea să îi atace, pentru a-i tâlhări. Eu eram în mașina parcată și, fiindcă mi s-a părut extrem de bizar comportamentul individului, am început să filmez. În momentul în care am coborât din mașină și i-am întrebat pe pensionari dacă îl cunosc pe individ, pentru a-i pune în gardă, individul care se pregătea să-i tâlhărească a început să mă înjure și m-a atacat, din senin. Supărat, probabil, că l-am întrerupt din infracțiunea pe care încerca să o comită. A tras de portiera mașinii, a lovit cu picioarele în autoturismul parcat și m-a lovit de mai multe ori. (…) Ulterior, a luat mai multe pietre aflate lângă un stâlp și a aruncat spre mine, vizând clar zona capului. A avariat un autoturism parcat în apropiere de mașina mea, iar în a mea a aruncat cu mai multe pietre, avariind portierele și spărgând un geam. Pensionarul în ajutorul căruia sărisem a sunat la 112, iar în acel moment a trecut, întâmplător, o mașină a Jandarmeriei, care l-a încătușat pe agresor, după ce acesta s-a dus spre dubă ținând în mână un obiect contondent pe care-l folosise pentru a mă lovi”, a povestit victima agresiunii, în plângerea depusă la Poliția Municipiului Ploiești.

Ce au făcut polițiștii și procurorii, din 2023, până în prezent? Nimic. Asta, deși faptele erau foarte clare, totul era filmat, iar infractorul a fost prins în flagrant de jandarmi. Pe lângă faptul că, prin acțiunile lor, polițiștii și procurorii îi încurajează pe infractori să comită noi fapte – așa cum i-au încurajat și pe criminalii din dosarul Urziceni -, arătând că acțiunile lor nu sunt sancționate, victimei care s-a ales cu mașina distrusă i se încalcă drepturile prevăzute de Constituție: „Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular”; „Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată”; „Părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil”.
Așa că, până când Poliția și Parchetul din Prahova vor începe să respecte Constituția României, victima rămâne cu paguba.
În schimb, victima le plătește „specialilor” salariile de mii de euro și pensiile speciale, de la 45 de ani, când, epuizați, se retrag, victorioși, din câmpul muncii.