Curtea Constituțională a României a încheiat astăzi ședința în care au fost analizate contestațiile depuse în legătură cu dosarele de candidaturi pentru alegerile prezidențiale din luna mai. Printre acestea, contestațiile care o vizau pe președinta Partidului Oamenilor Tineri (POT), Anamaria Gavrilă, au fost respinse.
Contestația depusă împotriva candidaturii Anamariei Gavrilă făcea referire la suspiciuni de fraudă electorală și falsificarea listelor de semnături. Conform sesizării, pe rețelele sociale au apărut înregistrări în care voluntari ai AUR și POT ar fi copiat semnături de pe liste vechi.
Biroul Electoral Central are responsabilitatea de a verifica autenticitatea semnăturilor. De asemenea, sesizarea a inclus și acuzații legate de un presupus „comportament extremist” și de „instabilitate psihică” a Anamariei Gavrilă, dar și de neconcordanțe în declarația sa de avere.

În ciuda acestor contestații, Curtea Constituțională a respins toate obiecțiile și a validat candidatura Anamariei Gavrilă. Aceasta rămâne astfel în competiția pentru Președinția României, cel puțin după decizia CCR.
În paralel, surse din cadrul Partidului Oamenilor Tineri (POT) susțin că Anamaria Gavrilă ar putea anunța, miercuri seara, că își retrage candidatura pentru funcția de președinte al României. Momentan, nu au fost făcute publice detalii.

Decizia ca Anamaria Gavrilă să se retragă din cursa prezidențială a fost luată încă de săptămâna trecută, potrivit surselor apropiate partidului. Lidera Partidului Oamenilor Tineri (POT) ar fi ales să rămână în competiție doar în cazul în care candidatura lui George Simion nu ar fi fost validată de Curtea Constituțională.
Astfel, retragerea oficială a Anamariei Gavrilă înseamnă că aceasta nu va mai apărea pe buletinul de vot la alegerile din luna mai.
Dacă ar fi ales să se retragă după data de 19 martie, însă, numele ei ar fi continuat să figureze pe buletinul de vot.