Călin Georgescu și George Simion au discutat despre posibilitatea ca sociologul Dan Dungaciu să îl înlocuiască pe Călin Georgescu ca candidat la prezidențiale, potrivit unor surse Antena 3 CNN. Dacă CCR va respinge definitiv candidatura lui Călin Georgescu, Dan Dungaciu ar urma să fie susținut de AUR și POT.
George Simion a decis să nu candideze la prezidențiale, având în vedere rezultatul slab din noiembrie 2024, când a obținut doar locul al patrulea.

Cine este, de fapt, Dan Dungaciu
Dan Dungaciu este sociolog și a fost adesea citat pentru analize pe teme de politică externă, în special legate de fosta Uniune Sovietică, Republica Moldova, Ucraina, Rusia și conflictul ruso-ucrainean din 2014 încoace. Deși a fost considerat un analist și geopolitolog, el a făcut unele declarații controversate.
De exemplu, cu patru zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina în 2022, Dungaciu a afirmat că Rusia nu va invada Ucraina pentru că „nu are niciun motiv” și că „totul a fost foarte bine calculat” de Vladimir Putin.

Dan Dungaciu a activat și continuă să activeze la Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI), o instituție a Academiei Române, pe care a condus-o timp de mai mulți ani.
Potrivit CV-ului său, Dungaciu a fost director al ISPRI între 2009 și 2023, este profesor universitar și coordonează doctorate din 2009. În 2006, a ocupat funcția de subsecretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
În aprilie 2024, Dan Dungaciu a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție. El este acuzat de abuz în serviciu și alte fapte de corupție, pe care le-ar fi comis între 2017 și 2022, în perioada în care era director al ISPRI.
Conform unei investigații a publicației Presshub.ro din decembrie 2023, care l-a menționat pe Dungaciu ca suspect, cercetările DNA au început după o sesizare a Curții de Conturi, care făcuse un control la ISPRI.

Procurorii au descoperit că, în 2017, Dungaciu, în calitate de director al ISPRI, a semnat un contract de împrumut de folosință și două acte adiționale cu Asociația „Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică” (LARICS), în care Dungaciu era comodatar. Prin aceste contracte, două spații din sediul ISPRI au fost date spre folosință gratuită către LARICS, fără organizarea unor licitații publice.
Contractul a fost valabil pentru 5 ani, iar chiria neplătită de LARICS a ajuns la 101.607 lei, sumă pentru care ISPRI s-a constituit parte civilă în procesul judiciar. Dungaciu era și unul dintre membrii fondatori ai LARICS.