După ce Călin Georgescu s-a lăudat cu statutul de membru al Clubului de la Roma, în timp ce explica că nu vrea NATO și UE pentru România, Asociaţia Română pentru Clubul de la Roma (ARCoR) se delimitează de acțiunile „Candidatului TikTok”.
„Asociația Română pentru Clubul de la Roma își reafirmă angajamentul pentru valorile euro-atlantice.
Asociația Română pentru Clubul de la Roma (ARCoR) își reafirmă angajamentul față de promovarea valorilor fundamentale care stau la baza unui viitor sustenabil și echitabil pentru toți, în contextul provocărilor globale actuale.
Totodată, dorim să precizăm că, în actualul context electoral, ARCoR reafirmă angajamentul ferm al asociației pentru valorile europene și atlantice, reflectate de calitatea de membru al României în UE și NATO și dorește să se delimiteze de utilizarea neadecvată a istoricului acestei asociații în campania electorală.
ARCoR este parte a rețelei globale a Clubului de la Roma (CoR), o organizație de tip think tank dedicată găsirii soluțiilor pentru problemele critice ale umanității. Fondat în 1968, CoR reunește experți din diverse domenii în vederea promovării soluțiilor pentru problemele globale.
Consiliul Director ARCoR”, este mesajul Clubului de la Roma.
În perioada 2013-2015, Georgescu a fost membru al organizației și a deținut funcția de președinte al Centrului European de Sprijin pentru Clubul de la Roma, însă acum zice că România nu are nevoie de UE și NATO.
Ce este „Clubul de la Roma”?
ARCoR este parte a reţelei globale a Clubului de la Roma (CoR), o organizaţie de tip think tank dedicată găsirii soluţiilor pentru problemele critice ale umanităţii. Fondat în 1968, CoR reuneşte experţi din diverse domenii în vederea promovării soluţiilor pentru problemele globale.
Clubul de la Roma este, conform wikipedia.org, o organizație de tip grup de reflecție (reuniune de creiere – think tank) și o denumire simbolică pentru o organizație al cărei scop este să supună atenției întregii lumi diverse aspecte referitoare la viitorul planetei.
Clubul de la Roma este compus din oameni de știință, economiști, oameni de afaceri, înalți funcționari publici, șefi de stat și foști șefi de stat de pe toate cele șase continente locuite permanent.
„Dacă Clubul de la Roma are vreun merit, acesta este întâietatea în a se răzvrăti împotriva ignoranței sinucigașe a omenirii cu privire la adevărata ei condiție.” afirma fondatorul Clubului, Aurelio Peccei.