Claudiu Gavrilă, fostul prefect al Galațiului, care a fost victima spărgătorilor, are o avere impresionantă, dar și un anturaj interesant.
Fostul prefect al județului Galați, Claudiu Gavril, a ajuns pe prima pagină a ziarelor, după ce s-a aflat că a fost victima unui furt în timp ce se afla în vacanță cu familia. Se pare că spărgătorii au mers la pont, iar din casa politicianului au plecat cu o pradă însemnată: bani, ceasuri și bijuterii cu diamante.
Despre Claudiu Gavril, Ziarul Tecucean titra, în 2020: Dosar de politician: Candidatul Claudiu Gavril, „omul clanurilor de interlopi” – Înregistrare tv.
În articol se relata despre prezentarea pe care i-au făcut-o jurnaliștii B1 TV: „Claudiu Gavril este candidat la Primăria Tecuci, dar pentru a-și căpăta influență în oraș i-a botezat nepoțica unui interlop, Nicușor Calu, apropiat al clanului Cordunenilor din zona Moldovei. La Tecuci a fost cumetrie pe față. Claudiu Gavril este un om de afaceri, dar, atenție, aparent un om de afaceri spălat. Dar el știind că are nevoie pentru politică, pentru voturi, pentru relaționarea în orașul Tecuci de șeful lumii care se ocupă cu tot felul de relații, atenție, aceste rețele interlope aduc și oamenii la vot, ele au un rol foarte important în alegeri, că nu cred că este mare iubire să mergi să nășești o fetiță de interlopi la Tecuci, dacă nu ai în vedere și faptul că ăla te poate ajuta. Pe lângă afaceri te poate ajuta și electoral”.
Potrivit sursei citate, Gavril a negat faptul că bunicul finului său ar fi un interlop, declarând că acesta are o firmă de taxiuri şi desfăşoară activităţi „legale”. Cu toate acestea, Nicușor Calu este cunoscut de toată lumea din oraşul Tecuci pentru relațiile apropiate cu clanul celebru de la Iași: Corduneanu.
Jurnalistul Silviu Mănăstire dă citire unui act din care precizează faptul că „Eneea Haisler zis Calu şi L. Pădure au fost prinşi în 2010 ca făcând parte dintr-o grupare de trafic de persoane din care mai făceau parte şi mafioţi sârbi. Tecucenii luau străinii de la graniţa cu Moldova şi îi duceau până în Serbia, de unde mai departe transfugii erau duşi în statele dezvoltate din Vestˮ.