Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează, chiar în aceste momente, percheziții de amploare la Poliția Română, în legătură cu mai multe contracte dubioase privind achiziționarea unor echipamente.
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției naționale. În cursul zilei de 04 aprilie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în două locații situate în municipiul București, din care una reprezintă sediul unei instituții publice. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a anunțat DNA, în urmă cu puțin timp.

Direcția Națională Anticorupție a efectuat percheziții la Poliția Română și în luna ianuarie, când a „vizitat” și Poliţia Locală a municipiului Bucureşti. Descinderile din ianuarie vizau săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică a unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale.
Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, declara, la momentul respectiv, la TVR INFO: „Nu au fost respectate specificațiile tehnice din caietul de sarcini cu privire la materiale folosite din noile uniforme, vorbim despre achiziții care au fost realizate doar pe hârtie și recepția unor produse doar pe hârtie și, în realitate, ele nu există, în sensul că furnizorii nu le-au distribuit către beneficiari și aici înțeleg că este vorba despre Poliția Română și poliția locală Sector 1 și în al treilea rând vorbim despre mijloace din dotare care nu respectă condițiile impuse în caietul de sarcini”. El a mai spus că o pereche de pantaloni costa între 500 și 600 de lei – prreț exorbitant, în condițiile aceștia s-au rupt după câteva spălări, fiindcă materialul nu corespunde caietului de sarcini.