Avocatul Radu Bobârnat, reprezentantul legal al fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, susține că procurorii DNA nu au descoperit nicio probă incriminatoare în urma percheziției desfășurate joi, în cabinetul acestuia de la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” din Huși. Percheziția a durat aproximativ opt ore, însă rezultatele nu au confirmat suspiciunile procurorilor.
„Au verificat tot biroul, dar nu au găsit nimic din ceea ce, probabil, se așteptau. Au ridicat un laptop și două dispozitive mai vechi, care probabil nu mai funcționează. Nu s-au găsit bani, obiecte sau alte dovezi care să susțină acuzațiile. Singurele lucruri ridicate au fost niște documente medicale, care urmează să fie analizate,” a declarat avocatul Bobârnat pentru AGERPRES.
Percheziție de amploare, considerată nejustificată
Avocatul și-a exprimat scepticismul față de necesitatea unei percheziții de asemenea amploare. „Consider că nu a fost justificată prezența unui număr atât de mare de ofițeri și jandarmi. Nu s-a găsit nimic care să dovedească faptul că Nelu Tătaru ar fi primit bani sau alte foloase necuvenite,” a adăugat Radu Bobârnat.
Contextul acuzațiilor
Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și deputat de Vaslui, este vizat într-un dosar de corupție instrumentat de DNA. Potrivit procurorilor, acesta este acuzat că ar fi primit mită sub formă de bani și produse alimentare, în sume cuprinse între 100 și 500 de lei, pentru servicii medicale. Anchetatorii susțin că ar exista 57 de acte materiale de luare de mită.
Pe 14 octombrie, Camera Deputaților a aprobat solicitarea DNA privind efectuarea perchezițiilor informatice și domiciliare în cazul lui Nelu Tătaru, cu 177 de voturi „pentru” și 12 „împotrivă”. Deputatul liberal s-a declarat nevinovat, afirmând că nu a condiționat niciodată actul medical.
Consecințele politice
În urma acuzațiilor, Tătaru a fost suspendat din funcția de președinte al PNL Vaslui și a fost exclus de pe listele partidului pentru alegerile generale viitoare. Cu toate acestea, fostul ministru continuă să susțină că este nevinovat și că acuzațiile care i se aduc sunt nefondate.
Ancheta DNA rămâne în curs, iar rezultatele analizelor documentelor ridicate ar putea influența direcția cazului.
Citeste si: