Acțiunea ANPC lăudată de televiziuni, care susțin că restaurantul lui „Pescobar” ar fi fost închis, se pare că este doar o glumă proasă! Paparazzii DNAmedia.ro au descoperit, în urmă cu puțin timp, că, de fapt, restaurantul „închis” pentru că livra mâncare împuțită funcționează fără probleme.

Știrea zilei, la TV: restaurantul lui Paul Nicolau, alias „Pescobar”, a fost închis de Protecția Consumatorului, pentru nereguli grave! Știre menită să facă doar niște valuri inutile, după cum rezultă din imaginile surprinse de paparazzii DNAmedia.ro, care au filmat, în urmă cu puțin timp, zeci de clienți care savurau preparatele lui „Pescobar” pe terasa „închisă” de ANPC.
Restaurantul lui Paul Nicolau, cunoscut ca „Pescobar”, situat în parcul Herăstrău din București, a fost închis de ANPC, conform Antena 3, după ce inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit mai multe nereguli. Conform aceleiași surse, Paul Nicolau a declarat că toate problemele descoperite în restaurantul său, închis de ANPC, vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil.
În timp ce ANPC se laudă cu marea captură de carne împuțită livrată clienților, paparazzii DNAmedia.ro au descoperit, în urmă cu puțin timp, că restaurantul lui „Pescobar” continuă să vândă preparate. Cum? Doar ANPC știe…

Știrea Antena 3:
Restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău a fost închis. Protecția Consumatorului cere Primăriei și DSP să intervină în acest caz.
Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfășurat, în perioada 01.06.2023-15.09.2023, mai multe acțiuni de control la Taverna Racilor Herăstrău, administrată inițial de SC Nedsea SRL, iar în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL.
Conform comunicatului oficial, pe 1 iunie s-au dat amenzi de 25.000 de lei, s-au oprit de la comercializare 156 kg de produse alimentare neconforme și s-a decis oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor.
La un control ulterior s-a constat că măsura închiderii temporare nu a fost respectată, societatea fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei și s-a propus emiterea deciziei de închidere a unităţii.
Pe 22.06 s-au dat iar amenzi contravenționale în valoare de 75.000 lei și s-a emis propunere de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate și propunere de încetare a practicilor comerciale incorecte.
În data de 28.06.2023 a fost emisa decizia nr. 259 de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru SC Nedsea SRL, potrivit comunicatului ANPC.

Fusese deja închis, dar a funcționat în continuare sub altă firmă
În data de 24.06.2023, a fost efectuat un alt control constatandu-se ca la acelasi punct de lucru funcționa SC Commercial Diplomatic Club SRL. În urma controlului au fost aplicate:
• amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei
• oprirea definitivă de la comercializare a 186 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 8100 lei
• oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor (agregate frigorifice).
În data de 15.09.2023 – administrator SC Commercial Diplomatic Club SRL
• amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei
• oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16500 lei
• oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor
• propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.
Protecția Consumatorului va trimite adrese către Primăria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Sănătate Publică.
Neregulile găsite de inspectorii ANPC la Taverna Racilor în Herăstrău
– folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare
– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare
– prezența insectelor vii (muște) în unitate
– schimbarea stării termice a produselor
– nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde
– existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)
– lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate
– lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,
– lipsa autorizației emisă de Primărie.
– produse alimentare cu data limita de consum depasită;
– utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).
– nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului”.