PVPR, un partid înregistrat anul acesta la Tribunalul București, întemeiat de mai mulți avocați celebri, a anunțat în programul politic, extrem de ambițios, că vrea să schimbe din temelii legile care în prezent îi protejează pe funcționarii șpăgari și politicienii corupți, dar și legile care vizează sistemul de învățământ, de sănătate și de protecție socială.
Cunoscutul avocat Ion Victor Petrișor a precizat că, alături de colegii din Partidul Voința Poporului Român (PVPR), va acționa pe plan legislativ astfel încât fiecare lăcaș de cult (casă de rugăciune, biserică) să aibă spații de cazare cu un anumit număr de locuri în funcție de mărimea parohiei precum și o cantină în care să mănânce în fiecare zi persoanele nevoiașe, în special copiii din familii sărace.
„Una dintre problemele care are nevoie de o nouă abordare este aceea a rolului bisericii ortodoxe din România, a celorlalte biserici și culte recunoscute care-și desfășoară legal activitatea, în societatea românească, în general și în comunități, cu precădere. Partidul Voința Poporului Român va acționa pe plan legislativ astfel încât fiecare lăcaș de cult (casă de rugăciune, biserică) să aibă spații de cazare cu un anumit număr de locuri în funcție de mărimea parohiei precum și o cantină în care să mănânce în fiecare zi persoanele nevoiașe, în special copiii din familii sărace, obligație care va trebui îndeplinită atât de lăcașele de cult existente deja, într-un interval de timp determinat, căt și de cele ce se vor construi în viitor, eliberarea autorizației de construire pentru lăcașele de cult și pentru biserici, urmînd a fi condiționată de construirea unor asemenea anexe.
Este de neconceput ca într-o comunitate în care ai o biserică în care slujește un preot sau un lăcaș de cult în care slujește un pastor, să fie copii care să se culce și să meargă la școală nemâncați, să doarmă în frig, să nu aibă cele necesare pentru școală etc. La fel, este de neconceput ca o comunitate, un primar să afle din presă situații de familii care trăiesc în condiții mizere, fără căldură, fără apă, fără hrană etc. De altfel credem că este necesar să fie lămurite pentru toți cei dintr-o comunitate, noțiunea și conținutul acestei sintagme, des utilizată dar lipsită de orice conținut faptic. Trebuie consfințită legislativ, cooperarea dintre administrația publică locală și biserică respectiv culte, în cunoașterea, evidența și soluționarea problemelor familiilor și persoanelor vulnerabile din comunitate”, se menționează în documentul semnat de membrii fondatori Mariana Dăncău, Victoria Petrișor, Luminița Nuță, Maria Georgescu, Iosif Fridman-Nicolescu și Ion Victor Petrișor.