Paparazzii DNAmedia.ro au surprins-o pe fosta deputată PSD Andreea Cosma în timpul unei întâlniri inedite, cu un alt fost parlamentar acuzat de fapte grave, chiar înainte ca instanța să o scape de pușcărie, ca efect al deciziei CCR privind prescrierea faptelor.

În ajun de achitare, fosta deputată PSD Andreea Cosma s-a întâlnit cu ex-deputatul PDL William Brînză, un avocat extrem de influent, acuzat, la rândul său, de fapte grave. Andreea Cosma și William Brînză s-au întâlnit într-un local frecventat de lumea bună a Capitalei și, ca să demonstreze că nu se feresc să se afișeze împreună, au stat chiar lângă fereastră. Vizibil afectați de subiectul discuției, cei doi au fost foarte sobri și, cât au stat la masă, nu au schițat vreun zâmbet.
























Pe cei doi nu îi leagă doar trecutul din politică, ci și faptul că socrul fratelui Andreei Cosma este coleg de dosar cu William Brînză – semn că lumea este extrem de mică.

Au scăpat toți
Alături de Andreea Cosma au scăpat de pușcărie și Florin Serghei Anghel, fost preşedinte al CJ Prahova, acuzat de instigare la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, şi Dănuţ Cornea, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Plopeni Industrial Parc SA, acuzat de abuz în serviciu, faptele având legătură cu vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri ale cazărmii „Ciuperceasca”, intrată în activul Parcului Industrial Plopeni în urma unui schimb de terenuri cu MApN.

Obligați să plătească prejudiciul
Totuşi, instanţa de fond a admis acţiunea civilă formulată de SC Plopeni Industrial Parc SA şi obligă inculpaţii la plata, în solidar, a sumei de 1.138.937,71 lei, reprezentând prejudiciul cauzat ca urmare a înstrăinării bunurilor imobile din cadrul activului „Ciuperceasca”.
„Reţine contribuţia egală la producerea acestui prejudiciu în sarcina inculpaţilor Cornea Dănuţ Marcel şi Anghel Florin Serghei, în cote de câte 40% şi în cotă de 20% pentru inculpata Cosma Andreea”, se arată în decizia instanţei. Decizia Curţii de Apel Ploieşti nu este definitivă.

O mare familie
Pe de altă parte, fostul deputat PDL William Brînză a fost trimis în judecată într-un mega-dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, alături de omul de afaceri Dumitru Marin, denunțător al lui Marian Vanghelie, și Marian Țărândă, socrul fostului deputat PSD Vlad Cosma (fratele Andreei Cosma). Fostul deputat PDL William Brînză este acuzat de sprijinire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul în cazul lui se ridică la aproape 10 milioane de lei.

„În perioada 2010 -2013, în baza aceleași rezoluții infracționale, la intervale diferite de timp, inculpatul Brânză William Gabriel, în calitate de co-administrator de fapt al societăților comerciale (…), a procurat, în schimbul unui comision, de la inculpatul Mohamed Kamel Abdrobbo Ahmed Nassar, membru al grupului infracțional organizat condus de inculpatul Petronel Alfred Petrea, prin intermediul inculpatului Tănase Adrian, contracte și facturi ce atestă în fals achiziții de bunuri și servicii de la societățile comerciale (…) și de la inculpatul Petronel Alfred Petrea, liderul grupului infracțional organizat, contracte și facturi ce atestă în fals achiziții de bunuri și servicii de la societățile comerciale S.C. Emmedue Rom S.R.L., (…) documente pe care le-a remis spre înregistrare în contabilitatea societăților, în scopul deducerii în mod nelegal a T.V.A. și diminuării impozitului pe profit, sumele de bani achitate pentru simularea plăților fiind ulterior recuperate în numerar de la Mohamed Kamel Abdrobbo Ahmed Nassar, indirect, prin intermediul inculpatului Tănase Adrian, respectiv direct, de la inculpatul Petronel Alfred Petrea, cauzându-se astfel un prejudiciu total bugetului de stat în cuantum de 9.678.942 lei și fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma continuată (…), constând în aceea că, la datele de 31 martie 2016, 08, 11 și 13 aprilie 2016, în baza aceleiași rezoluții infracționale a falsificat înscrisuri prin atestarea mincinoasă a unor împrejurări faptice (proveniența înscrisurilor depuse la organul judiciar, traducerea lor) pe care le-a folosit în fața D.I.I.C.O.T. în dosarul cu numărul (…) în scopul inducerii în eroare a organului judiciar și producerii de consecințe juridice, respectiv folosirea lor ca probe în apărare și solicitarea urmăririi penale față de martorii audiați în cauză (…) pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă și sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri (…), constând în aceea că, deși la datele de 8 respectiv,11 aprilie 2016, inculpatului Brînză William Gabriel s-a pus în vedere să depună înscrisurile originale în scopul aflării adevărului, înscrisuri pe care le deține încă de la momentul înființării celor două societăți off shore HG LTD și NIC, acesta a procedat la ascunderea lor, refuzând predarea, în scopul împiedicării aflării adevărului judiciar în dosarul cu numărul (…)”, se arată în rechizitoriul DIICOT.