Șefii ANAF au găsit o metodă inedită de a comite infracțiuni, fără a răspunde pentru faptele săvârșite: au creat conturi false pe Facebook, prin intermediul cărora publică informații secrete, inclusiv detalii despre boala incurabilă de care suferă un copil.
Persoane din conducerea ANAF au realizat mai multe conturi false de Facebook, prin intermediul cărora își plătesc polițele între ele și divulgă informații secrete, postând inclusiv detalii despre bolile de care suferă unii copii.

Directorii ANAF de mai sus au aflat despre afecțiunea gravă de care suferă un minor după ce părintele acestuia le-a reproșat funcționarilor publici faptul că l-au deposedat ilegal de 900 de lei, printr-o dublă impunere: prin poprire la sursă și prin executarea contului bancar. Întrucât ANAF a luat suma de două ori și refuză, de două luni, să returneze banii încasați ilegal, contribuabilul a făcut plângere penală, acuzându-i pe funcționari de abuz în serviciu, plângându-se și de faptul că din cauza lor nu a avut bani să îi asigure copilului tratamentul medical.
La scurt timp după ce șefii ANAF au primit pe e-mailurile de serviciu detalii referitoare la boala incurabilă de care suferă copilul contribuabilului, unii dintre ei au postat pe Facebook informațiile despre afecțiunea minorului, utilizând contul de mai jos. Ca să justifice infracțiunile comise, șefii ANAF au afirmat că părintele executat ilegal se plânge degeaba că n-are bani pentru tratamentul copilului, fiindcă medicamentele pentru boala incurabilă sunt gratuite, de la stat, oferind detalii despre diagnostic, tratament, cât și datele de stare civilă ale părintelui, pentru ca minorul să fie identificat cât mai ușor.

Infracțiunile grave comise de șefii ANAF au fost sesizate Parchetului, întrucât Codul Penal prevede că „divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”.

De asemenea, „deschiderea, sustragerea, distrugerea sau reţinerea, fără drept, a unei corespondenţe adresate altuia, precum şi divulgarea fără drept a conţinutului unei asemenea corespondenţe, chiar atunci când aceasta a fost trimisă deschisă ori a fost deschisă din greşeală, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă; dacă faptele au fost săvârşite de un funcţionar public care are obligaţia legală de a respecta secretul profesional şi confidenţialitatea informaţiilor la care are acces, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”.
După cum se observă și în capturile de mai jos, prin intermediul unui alt cont fictiv, asociat cu cel de mai sus, aceiași șefi ANAF își reglează conturile cu diferiți colegi.


Vom reveni cu amănunte.